Anledningen att vi valde namnet Moster Annas är att vi är två stycken som heter Anna och som är moster. Att de dessutom låter som någonting gammeldags är ju inte av ondo...


Äpplena till Moster Annas äppelmos kommer från Ängeby utanför Köping. Först plockar jag äpplena för hand och tar hem dem till mig. Där rensar jag bort det som är fult på frukten som exempelvis bruna fläckar och det nedersta på äpplena. När det är klart kokar jag frukten i en stor kastrull tills den är mjuk.Då passerar jag dem för hand i en passervagga.När jag har fått mosen klart så långt blandar jag i atamon och socker och häller upp på rena burkar. Burkarna kommer från ett företag i Stockholm och etiketterna från Hasses Reklam, Köping.
Det finns burkar kvar av årets produktion. Äppelmoset är gjort i oktober 2008. En burk kostar 20 SEKVinbärssaften består till största delen röda vinbär men också svarta vinbär osom är plockade i olika trädgårdar i och utanför Köping. Bären plockar jag för hand och fryser in för att göra saften senare på hösten. Bären kokar jag och min mamma i en saftmaja. När vi har fått råsaften kokar vi upp den med socker och Atamon. När den svalnat något så häller vi upp den på rena flaskor och sätter på en ettikett på flaskorna. Flaskorna kommer från ett företag i Stockholm och etiketterna från Hasses Reklam, Köping.
Det finns flaskor kvar av årets produktion. Saften är gjort i november 2008. En flaska kostar 20 SEK